Actueel

Prettige feestdagen!

Volgens traditie sluiten wij het jaar af met een mooie kerstkaart. Nu niet meer met de post, maar via onze beide websites. Dit jaar hebben wij gekozen voor Crocosmia, ook wel Montbretia genoemd. Deze bloem hebben wij gefotografeerd op één van onze mooie wandelingen in de natuur! Het is een bijzondere bolplant, met een opvallende bloem. De bloem wordt vaak gekweekt als snijbloem, maar past ook heel goed in de vaste planten border in de tuin.

Ben jij ook een apostel?

Respect voor Moeder Aarde of aanhanger van de maakbare wereld? Wie de film ‘A life on our Planet’ van David Attenborough heeft gezien, weet dat we zo niet kunnen doorgaan! Ben jij ook een apostel?

Eetbare planten in de (sier)tuin

Er zijn veel meer eetbare (sier)planten dan je denkt. In dit artikel hebben we het dan niet over sla of peterselie, maar de meer onbekende eetbare planten en onkruiden. Let goed op dat je de juiste soort kiest, want er zijn ook giftige planten.

Geef de tuinplanten extra water!

Er is de afgelopen tijd in onze regio nauwelijks regen van betekenis gevallen. Daardoor hebben (met name jonge) tuinplanten het moeilijk. Als er geen extra water wordt gegeven, is de kans groot dat er planten dood gaan.