https://www.franscommandeur.nl/wp-content/uploads/2021/08/frans-commandeur-20-jaar.jpg

Jubileum Frans Commandeur 20 jaar!

Frans Commandeur Tuinontwerpen is 20 jaar geleden door Frans opgericht. Dat vieren wij in coronatijd op bescheiden wijze, maar mét trots!

Klein feestje bij Frans Commandeur Tuinontwerpen

Geheel overdonderd (Frans was dit heugelijke nieuws zelf gewoon even vergeten 😉 neemt Frans de vlag, maar ook de uitgebreide felicitaties in ontvangst!

Creatieve tuinontwerpen maken en uitvoeren

Frans Commandeur is al heel lang hovenier en heeft zich bovendien gespecialiseerd in het maken van tuinontwerpen. 20 Jaar geleden was Frans nog bedrijfsleider en tuinontwerper op de hoveniersafdeling van een groot landelijk tuincentrum. Om zijn creativiteit kwijt te kunnen is hij in 2001 zijn eigen bedrijf gestart: Een tuinontwerpbureau en hoveniersbedrijf in Hoogkarspel, vlakbij Hoorn. Frans kon het werk al snel niet meer alleen aan en heeft daarom (inmiddels ook al meer dan 14 jaar geleden) een enthousiast team gevormd, om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Comfortabel tuingebouw op maat

Een overkapping, of ander tuingebouw, geeft meer leef-comfort in de tuin. Met een veranda of overkapping kan je, ook op een frisse zomeravond, nog langer genieten in de tuin. Frans heeft al lang geleden vastgesteld dat de standaard tuinhuisjes te veel beperkingen hadden. Daarom is hij naast tuinontwerpen ook maatwerk tuingebouwen gaan ontwerpen en bouwen, waarna de afdeling tuingebouwen is opgericht. Door zelf een tuinhuis te ontwerpen past het tuingebouw op elke locatie en wordt de gehele indeling aangepast aan de wensen van de klant!

Relaxen in een verwarmd tuingebouw

Voor veel mensen is een tuingebouw het verlengstuk van de huiskamer. Wil je tijdens koudere periodes hier ook nog van kunnen genieten, dan is een tuinhaard een gezellige oplossing. Wij ontwerpen zelf een maatwerk tuinhaard in je veranda, of ander tuingebouw, en bouwen die geheel op maat. Met een tuinkachel geniet je ook in de winter nog volop van je tuin! Zie ook onze nieuwsbrief: Hoe maak je goed vuur?

Als ‘vakbekwaam hovenier’ had Frans veel ervaring

Vakbekwaam hovenier‘ ben je niet vanzelf, dat is een officiële opleiding waarin extra (met name ook theoretische) kennis wordt vergaard. Een vakbekwaam hovenier heeft niet alleen verstand van de praktijk, maar heeft ook de achterliggende technische kennis van alle onderdelen. Met de aanvullende opleiding ‘ontwerpen en planpresentatie’ heeft Frans zich verder ontwikkeld in het maken van tuinontwerpen. Dit onderdeel is vaak de basis van een mooi resultaat.

Beleef ze maar, mijn tuinen!

Als tuinontwerper, maar ook als hovenier, vindt Frans dat de tuin een onderdeel moet zijn van je woongenot. De tuin moet aansluiten bij jouw gevoel, jouw beleving: het is tenslotte de plek waar jíj verkeert!

Ik draag de natuur een warm hart toe en ben lid van De Bomenstichting, Boerderijenstichting Noord-Holland (Vrienden van de stolp), het Westfries Genootschap en van Landschap Noord-Holland.

Wil je advies voor een passende oplossing in jouw tuin?

Wij helpen je daar graag mee; met advies, een tuinontwerp, of een beplantingsplan. Vraag ons vrijblijvend advies