Tuinontwerp

Voor een exclusief tuinontwerp haal je een vakman in huis

Een tuinontwerp met creatieve oplossingen is onze passie

Het is belangrijk dat de uitstraling van het tuinontwerp past bij de woning, of het bedrijf. Wij maken met verrassende elementen de tuin onderdeel van de (natuurlijke) omgeving.

Wij ontwerpen voor particulieren en bedrijven, maar ook (zorg)instellingentuinontwerp-met-vijver

Bij ons staat het maken van een (tuin)ontwerp, groenconcept, of beplantingsplan los van de tuinaanleg. Dat is ook van toepassing voor het bouwen van een maatwerk tuinhuis. Een ontwerp-opdracht geeft geen aanlegverplichtingen. Hieronder geven wij de fases weer:

Vraag vrijblijvend informatie aan

1e oriënterend gesprek is gratis (fase 1)

We bespreken vrijblijvend de wensen en de mogelijkheden en vervolgens ook de kosten voor het maken van een ontwerp. In onze prijsopgave is het éénmalig toelichten van het ontwerp inbegrepen, maar niet de eventuele aanpassingen. Als het ontwerp naar wens is, leveren wij daar kosteloos een materiaallijst en bovendien een begroting voor de aanleg bij.

Levering tuinontwerp mét begroting (fase 2)

Nadat het tuinontwerp en/of beplantingsplan gereed is maken wij een factuur voor de afgesproken kosten. Het is niet altijd noodzakelijk om eerst een tuinontwerp te laten maken, maar in dat geval maken we gelijk een kosteloze begroting voor de tuinaanleg.

Na de begroting, vrijblijvend (en kosteloos!) een offerte (fase 3)

Als die begroting naar wens is, maken wij een uitgebreide offerte voor de aanleg van het ontwerp. Die offerte is vrijblijvend en kosteloos en wordt daarnaast vaak uitgebreid met een werkomschrijving. In die werkomschrijving maken wij duidelijk welke werkzaamheden in de offerte zijn inbegrepen.

Vakkundige tuinaanleg (fase 4) door gespecialiseerde vakmensen

Het is niet verplicht om het tuinontwerp (zie aanleg) door ons te laten uitvoeren, maar we adviseren dat wél. Onze vakbekwaam hoveniers, stratenmakers en metselaars leggen de tuin vakkundig aan en daarnaast begeleidt onze tuinontwerper de tuinaanleg. Hij zorgt er voor dat het ontwerp goed wordt uitgevoerd en ten slotte ook de juiste sfeer wordt bereikt in het eindresultaat!

Bekijk onze projecten

Een exclusief tuinontwerp voor bedrijven en instellingen

Onze representatieve kantoor- en bedrijfstuinen bevinden zich in heel Noord-Holland. Voor commerciële opdrachtgevers en dienstverlenende organisaties leveren wij een tuinontwerp dat past bij het bedrijf. Onze tuinontwerpen zijn uniek en onderscheiden zich van tuinarchitecten. Wij maken een bedrijfstuin die er niet alleen aantrekkelijk uitziet, maar daarentegen ook wordt gewaardeerd door de werknemers!

Onze parkachtige bedrijfstuin is daarvan een goed voorbeeld. Aan de ene kant een fraaie bedrijfstuin, maar aan de andere kant geschikt om in te wandelen en te ontspannen. Wij hebben ook veel ervaring met het ontwerpen van thematuinen. Een thematuin is een speeltuin of een ‘beleeftuin’ (horen, voelen, ruiken), in de eerste plaats geschikt voor de gebruikers. Onze thematuin is vaak een aangepaste tuin voor kinderen, of mensen met een lichamelijke- en/of verstandelijke beperking.

Projectbegeleiding bij bouwprojecten neemt werk uit handen

Wij maken landschappelijke groenconcepten en nemen daardoor veel werk uit handen van de projectontwikkelaar. Wij ontwerpen het complete groenplan, maar kunnen daarentegen ook projectbegeleiding geven bij bouwprojecten. Bij complexe projecten bespaart de opdrachtgever daarbij veel tijd en geld. Maak vrijblijvend een afspraak voor meer informatie en een prijsopgave.

Bekijk onze referenties van bedrijven

Frans Commandeur is lid van de Boerderijenstichting Noord-Holland (Vrienden van de stolp), De Bomenstichting, het Westfries Genootschap en van Landschap Noord-Holland