Wie zijn wij?

Onze passie is het ontwerpen van exclusieve tuinen

Het ontwerpen van exclusieve tuinen vraagt veel creativiteit

Als hoveniersbedrijf betrekken wij de tuin bij de natuur, passend bij de woning, maar ook de omgeving. Ons tuinontwerp is daardoor leefbaar en anderzijds vaak ook verrassend! Wij ontwerpen exclusieve tuinen die onze klanten bijzonder vinden!

Met onze creatieve ideeën zoeken we naar een oplossing voor elk probleem, zoals bij tuinen met beperkte mogelijkheden, of gebrek aan privacy. Landelijke tuinen hebben vaak behoefte aan een gezellig plekje uit de wind. Van klanten horen wij bijvoorbeeld: ‘Lekker luw geworden’, evenals; ‘wat verrassend’, of ‘we zitten op een andere plek dan gedacht!’

Onze opdrachtgevers zijn particulieren en commerciële bedrijven

Wij ontwerpen en maken ook exclusieve tuinen voor zakelijke klanten. Een kantoortuin is meer dan een parkeerplaats met wat ‘groen’! Onze opdrachtgevers zijn onder andere: Financiële instellingen, productiebedrijven, (zorg)instellingen, agrarische bedrijven, als ook woningbouwverenigingen.

strakke-tuinbuxus-snoeiwolken

Bekijk onze projecten  of  vraag vrijblijvend informatie aan!

Tuinontwerpbureau en hoveniersbedrijf in één:

Tuinontwerp ♦♦♦ beplantingsplan ♦♦♦ tuinaanleg (bestrating, beschoeiing, timmerwerk, metselwerk, plantwerk, etc.) ♦♦♦ aanleg dakterras of balkon ♦♦♦ tuinonderhoud ♦♦♦ ontwerp en bouwen van maatwerk tuingebouwen (tuinhuis, veranda, carport, gastenverblijf, atelier, overkapping, berging) ♦♦♦ ontwerp en aanleg bedrijfstuinen ♦♦♦ ontwerp en aanleg van thematuinen voor mensen met een (verstandelijke) beperking ♦♦♦ projectbegeleiding ♦♦♦ groenadvies ♦♦♦ groenprojecten

Wie is Frans Commandeur?

Meer dan 25 jaar ervaring

Frans-CommandeurNa mijn opleidingen MAVO en MTS werktuigbouwkunde heb ik de MTuS Groente en Fruitteelt afgerond. Daarna ben ik een paar jaar in Australië en Canada gaan werken. In Canada heb ik tijdens mijn werk in de groensector mijn liefde voor het hoveniers-vak opgedaan.                                                                          Terug in Nederland heb ik mij verder geschoold tot ‘vakbekwaam hovenier. Dat is een officiële opleiding waarin extra kennis wordt vergaard, meer dan alleen praktijk-kennis! Een vakbekwaam hovenier heeft verstand van de praktijk, maar daarnaast ook technische kennis van alle onderdelen. Daarna heb ik nog een aanvullende opleiding ‘ontwerpen en planpresentatie’ gedaan.                                                                            Ik ben werkzaam geweest als vakbekwaam hovenier bij een aantal grote hoveniersbedrijven. Daar heb ik veel hoveniers-ervaring opgedaan en mijn creativiteit verder ontwikkeld. Later ook als tuinontwerper en bedrijfsleider van de hoveniersafdeling bij een groot landelijk tuincentrum.

Om mijn creativiteit verder te ontplooien ben ik in 2001 mijn eigen bedrijf gestart: Een tuinontwerpbureau en hoveniersbedrijf in Hoogkarspel (omgeving Hoorn). Op dit moment werk ik al meer dan 25 jaar met veel plezier in dit mooie hoveniers-vak. Inmiddels kan ik het echter al lang niet meer alleen en vormen wij een enthousiast team.

Als tuinontwerper, maar ook als hovenier vind ik dat de tuin een onderdeel moet worden van je woongenot. Aansluitend bij jouw gevoel, jouw beleving: het is tenslotte de plek waar jij verkeert!

Beleef ze maar, mijn tuinen! 

Ik draag de natuur een warm hart toe en ben lid van De Bomenstichting, Boerderijenstichting Noord-Holland (Vrienden van de stolp), het Westfries Genootschap en van Landschap Noord-Holland. 

AVG

Privacy-verklaring Frans Commandeur Tuinontwerpen

In deze verklaring geven wij informatie omtrent welke persoonlijke gegevens (hoe, en waarom) door ons worden bewaard. Wij plaatsen op onze websites géén cookies!

Toelichting privacy-verklaring

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) versterkt de bescherming van natuurlijke personen bij de (digitale) opslag van hun persoonlijke informatie. Wij verwerken bepaalde persoonsgegevens in het kader van een aanvraag, of opdracht (het maken van een prijsopgave, of het uitvoeren van andere bepaalde werkzaamheden) die wij van onze klanten ontvangen. In het kader van deze aanvraag of opdracht geven wij informatie over de verwerking van persoonsgegevens door ons in de privacy-verklaring.

Deze verklaring maakt, net als de algemene voorwaarden, of garantievoorwaarden van ons bedrijf (laatste en geldende versie), onderdeel uit van de overeenkomst van opdracht tussen opdrachtgever en ons, en van alle toekomstige overeenkomsten. De verklaring treedt automatisch in werking en hoeft niet te worden ondertekend.