Bedrijven

Tuinen voor bedrijven in heel Noord-Holland

Een professionele bedrijfstuin levert werk op

Wij ontwerpen aantrekkelijke tuinen voor bedrijven en (zorg)instellingen in heel Noord-Holland. Niet alleen zakelijke tuinen bij kantoren, maar ook een commercieel terras bij een restaurant. Een professioneel tuinontwerp met een goed beplantingsplan geeft rust in de bedrijfstuin. Bedrijven met een tuin die er verzorgt uitziet geeft ten slotte vertrouwen en levert werk op!

Ontspanning in de buitenlucht, heeft positief effect op functioneren personeel

In dit voorbeeld hebben wij een bedrijfstuin vlakbij Hoorn (in West-Friesland) met een visie ontworpen: Een parkachtige bedrijfstuin met recreatievoorzieningen voor het personeel. De tuin bij dit kantoorpand heeft veel wandelruimte, lunch- en ontmoetingsplekken evenals (zit)elementen zoals tuinbankjes.

Projectvoorbeeld: Parkachtige bedrijfstuin met parkeerplaatsen

Dit wandelpark bevordert de gezondheid, werksfeer, werkmentaliteit en ten slotte dus het bedrijfsresultaat! Onze bedrijfstuinen kunnen ook worden uitgebreid met meer recreatieve voorzieningen zoals: Een schaakbord of jeu de boulesbaan. Onze afdeling tuingebouwen kan tevens ook een maatwerk ontwerp maken voor een fietsenberging, of ander tuingebouw.

Ik wil vrijblijvend meer informatie of advies

Voorbeeldfoto’s van een bedrijfstuin met wandelpark:

Bekijk meer foto’s van dit project

De uitstraling van de bedrijfstuin zegt ook iets over de bedrijfsvisie

  • Duurzaamheid, maar ook respect voor de natuur: Een groene bedrijfstuin laat zien dat de organisatie milieubewust is. Maak ecologische parkeerplaatsen zodat regenwater in de bodem infiltreert. Een tuinontwerp met parkeerplaatsen ‘in het groen’ waardoor de bedrijfstuin één geheel vormt.
  • Veiligheid en een goede infrastructuur: Waar veel vrachtverkeer komt, is de toegankelijkheid van het bedrijfspand zeer belangrijk. In het tuinontwerp wordt rekening gehouden met geschikte toegang- en ontsluitingswegen. Niet alleen uit visueel oogpunt, tenslotte zorgen die ook voor veiligheid op het bedrijfsterrein!

Thematuinen en speeltuinen bij (zorg)instellingen en bedrijven

Voor diverse (zorg)instellingen in Noord-Holland hebben wij thematuinen ontworpen en aangelegd. Thematuinen zijn:

Een gevoelstuin en geurtuin voor meervoudig gehandicapten ♦♦♦ een speeltuin voor kinderopvang, tuinrenovatie bij een monumentale stolpboerderij ♦♦♦ een beleeftuin bij een woonvoorziening ♦♦♦ een speeltuin met wandelpark en dierenverblijven bij een kinderboerderij met speelvoorzieningen

Overzicht van onze projecten

Projectbegeleiding bij grote projecten

Wij geven projectbegeleiding aan bouwbedrijven en woningbouwverenigingen bij bouwprojecten en landschappelijke groenconcepten. Niet iedereen heeft die vakkennis in huis en door onze projectbegeleiding bespaart de opdrachtgever tijd en tevens in de kosten. Wij ontwerpen grootschalig groen, maar geven ook advies aan bouwbedrijven en projectontwikkelaars. Bijvoorbeeld met oplossingen voor zwerfvuil, het onaantrekkelijk maken voor hangjongeren, evenals het maken van een wind-luwe situatie.

Bespaar kosten met een goede werkvoorbereiding

Goed grondwerk vóór de tuinaanleg (diep spitten, afwatering, bemesting) is belangrijk voor de gezondheid van de grond. In gezonde tuingrond leven bomen, hagen en borderplanten langer en zijn daardoor decoratiever. Anderzijds, door minder uitval van bomen en planten scheelt dat ook flink in de kosten!

In ons groenconcept wordt rekening gehouden met alle benodigde voorzieningen, zoals: Bodemgesteldheid, grondhoogte, maar ook regenwaterafvoer, drainage en voldoende verlichtingsarmaturen op het bedrijfsterrein. Tijdens het uitvoeren van het grondwerk wordt niet alleen de bodem verbeterd, maar ook al rekening gehouden met het verlichtingsplan en de riolering. Hierbij wordt de aanleg van (elektriciteit)kabels en afvoerleidingen gelijk meegenomen.

Het onderhoud van een bedrijfsterrein beheersbaar houden

Een bedrijfstuin met groene uitstraling heeft aandacht en onderhoud nodig. De kosten voor het onderhoud zijn mede afhankelijk van het beplantingsplan. Immers, met een uitgekiend groenconcept kan dat tot het minimum worden beperkt!

Bekijk onze referenties voor bedrijven

Frans Commandeur is lid van de Boerderijenstichting Noord-Holland (Vrienden van de stolp), De Bomenstichting, het Westfries Genootschap en van Landschap Noord-Holland