Bedrijven

Bedrijfstuinen en thematuinen in heel Noord-Holland

Een professionele bedrijfstuin levert werk op

Wij ontwerpen aantrekkelijke bedrijfstuinen voor bedrijven en (zorg)instellingen in heel Noord-Holland. Niet alleen zakelijke tuinen bij kantoren, maar ook een commercieel terras bij een restaurant. Een professioneel tuinontwerp met een goed beplantingsplan geeft rust in de bedrijfstuin. Een bedrijfstuin die er verzorgt uitziet geeft vertrouwen en levert werk op!

Ontspanning in de buitenlucht, heeft positief effect op functioneren personeel

In dit voorbeeld hebben wij een bedrijfstuin vlakbij Hoorn (in West-Friesland) met een visie ontworpen: Een parkachtige bedrijfstuin met recreatievoorzieningen voor het personeel. De tuin bij dit kantoorpand heeft veel wandelruimte, lunch- en ontmoetingsplekken met (zit)elementen zoals tuinbankjes.

Projectvoorbeeld: Parkachtige bedrijfstuin met parkeerplaatsen

Dit wandelpark bevordert de gezondheid, werksfeer, werkmentaliteit en uiteindelijk dus het bedrijfsresultaat! Onze bedrijfstuinen kunnen ook worden uitgebreid met meer recreatieve voorzieningen zoals: Een schaakbord of jeu de boulesbaan.

Voorbeeldfoto’s van een bedrijfstuin met wandelpark:

Bekijk meer foto’s van dit project, of vraag referenties aan

Bekijk onze overige projecten of vraag vrijblijvend informatie aan

De uitstraling van de bedrijfstuin zegt ook iets over de bedrijfsvisie

  • Duurzaamheid en respect voor de natuur: Een groene bedrijfstuin laat zien dat de organisatie milieubewust is. Ecologische parkeerplaatsen waar regenwater in de bodem infiltreert. Parkeerplaatsen ‘in het groen’ vormen één geheel met het tuinontwerp. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt!
  • Veiligheid en een goede infrastructuur: Waar veel vrachtverkeer komt, is de toegankelijkheid van het bedrijfspand zeer belangrijk. Een bedrijfsterrein met geschikte toegang- en ontsluitingswegen zorgt ook voor veiligheid.

Thematuinen en speeltuinen bij (zorg)instellingen en bedrijven

Voor diverse (zorg)instellingen in Noord-Holland hebben wij thematuinen ontworpen en aangelegd. Thematuinen zijn:

Een gevoelstuin en geurtuin voor meervoudig gehandicapten ♦♦♦ een speeltuin voor kinderopvang, tuinrenovatie bij een monumentale stolpboerderij ♦♦♦ een beleeftuin bij een woonvoorziening ♦♦♦ een speeltuin met wandelpark en dierenverblijven bij een kinderboerderij met speelvoorzieningen

Projectbegeleiding bij grote projecten

Wij geven projectbegeleiding aan bouwbedrijven en woningbouwverenigingen. Daarmee bespaart de opdrachtgever behoorlijk in de kosten bij grote bouwprojecten en landschappelijke groenconcepten. Tevens doen wij adviserend werk voor bouwbedrijven en projectontwikkelaars. Wij ontwerpen grootschalig groen, met oplossingen voor zwerfvuil en onaantrekkelijk maken voor hangjongeren.

Een goede werkvoorbereiding en begeleiding van een project bespaart kosten

Goed grondwerk vóór de tuinaanleg (diep spitten, afwatering, bemesting) is belangrijk voor de gezondheid van de grond. In  gezonde tuingrond leven bomen, hagen en borderplanten langer en zijn decoratiever. Door minder uitval van bomen en planten scheelt dat flink in de kosten!

In ons groenconcept wordt rekening gehouden met alle benodigde voorzieningen, zoals: Bodemgesteldheid, grondhoogte, regenwaterafvoer en drainage. Een verlichtingsplan zorgt voor de aanleg van (elektriciteit)kabels en voldoende verlichtingsarmaturen op het bedrijfsterrein.

Het onderhoud van een bedrijfsterrein beheersbaar houden

Een bedrijfstuin met groene uitstraling heeft aandacht en onderhoud nodig. De kosten voor het onderhoud zijn mede afhankelijk van het beplantingsplan. Met een uitgekiend groenconcept kan dat tot het minimum worden beperkt!