https://www.franscommandeur.nl/wp-content/uploads/2020/04/bloemen_cr.jpg

Geef de tuinplanten extra water!

Er is de afgelopen tijd in onze regio nauwelijks regen van betekenis gevallen. Daardoor hebben (met name jonge) tuinplanten het moeilijk. Als er geen extra water wordt gegeven, is de kans groot dat er planten dood gaan.

Geef de tuin (regelmatig) veel extra water!

Zeker bij jonge aanplant mag de tuingrond helemaal niet uitdrogen, maar ook de beplanting van een jaar geleden (en soms ouder) heeft nog steeds extra water nodig! Wij hopen dat je de situatie serieus neemt. Zeker in deze tijd, dat veel mensen de meeste tijd in en om het huis doorbrengen, is het belangrijk dat de tuin er mooi bij ligt.

Hoeveel water hebben mijn planten nodig?

Dat verschilt per plantsoort, maar te veel water is zelden een probleem. Het belangrijkste voor (jonge) planten is dat de tuingrond niet droogt, maar ook een tuin die vorig jaar is aangelegd is kwetsbaar. Zorg daarom dat de grond (niet alleen de bovenlaag) steeds vochtig blijft! Langdurig sproeien geeft een beter resultaat dan veel water geven in korte tijd. In het laatste geval loopt het water grotendeels weg.

Is af en toe regen voldoende?

In deze periode is het beschikbare vocht (áls het al regent) snel opgenomen door de plant, of is verdampt onder invloed van zon en wind. Daardoor is een beetje regen voor jonge planten onvoldoende! Zonder een extra watergift, is de kans groot dat planten lelijk worden, of verdorren en afsterven door te kort aan vocht. Natuurlijk kan je ook zorgen voor een beregeningsinstallatie in de tuin, of op het balkon. Wij informeren je graag vrijblijvend over de mogelijkheden.

Wij geven geen garantie op verdroogde planten

Iedereen krijgt bij ons garantie op het plantwerk, gedurende het 1e groeiseizoen. Slaat de plant niet aan, dan krijg je een nieuwe plant, conform onze algemene voorwaarden. Wij wijzen er nogmaals met nadruk op dat we GEEN garantie geven op planten die door verdroging dood zijn gegaan! Het is zichtbaar als de plant te weinig water heeft gehad. Wij staan altijd achter onze plantkwaliteit, maar ze hebben wél voldoende water nodig!

Hebben de planten al extra water gehad?

Misschien heb je dit al voldoende onder de aandacht en is dit advies overbodig. In dat geval ben je goed bezig; geniet van de tuin!

Als hierover nog vragen zijn, kunt je bij ons natuurlijk altijd terecht voor vrijblijvend advies.