Stadstuin

De Stadstuin: Creatief in de kleine ruimte!

Een sfeervol tuinontwerp voor de kleine tuin

Voor een (vaak kleine) stadstuin of binnenplaats is een tuinontwerp met veel ruimte, sfeer en privacy van belang. Door zichtlijnen (hagen, plantvakken) en hoogtelijnen (pergola, slanke bomen) aan te brengen ontstaat er een ruimtelijke werking. In ons ontwerp voor de kleine tuin creëren we diepte en geborgenheid, maar ook een gezellig stukje natuur.

Voor een tuinontwerper is het belangrijk om te weten hoe de tuin wordt gebruikt, zoals: Relaxen, dineren, tuinieren, loungen, zonnen, spelende kinderen (kindvriendelijk). Welke functie de stadstuin of patio, het dakterras of balkon ook heeft: De tuin moet bij voorkeur het gehele jaar aantrekkelijk zijn!

Wintergroene planten en siergrassen geven het tuinontwerp structuur in de winter

Erfafscheidingen (schuttingen, gemetselde tuinmuur), een pergola of een leiboom, zorgen voor privacy in de kleine tuin. Lang bloeiende planten (voorjaar tot winter) zien er het gehele seizoen gezellig uit! In een patio, of binnenplaats is veel schaduw en weinig zonlicht. Toch zijn er geschikte schaduwplanten, die zorgen voor een natuurlijke, prettig bewoonbare, stadstuin!

In ons beplantingsplan houden wij rekening met wensen, maar ook groeiomstandigheden.

Een gezellig dakterras met privacy en beschutting tegen de wind

Een dakterras, of balkon heeft een maximale belasting! Lichtgewicht materialen, zoals kunststof plantenbakken en verstand van zaken, zorgen voor een veilig inrichting. Voldoende beschutting tegen de wind en het beschermen tegen inkijk maken het dakterras (of balkon) tevens leefbaar.

Een goed ontwerp met plantenbakken, een pergola of een tuinscherm zorgen voor privacy op het dakterras. Niet alle planten zijn windbestendig en geschikt om in ondiepe grond te groeien. Daarom is kennis van de geschikte beplanting bepalend voor een langdurig mooi resultaat!

Ik wil vrijblijvend meer informatie

Voorbeelden van onze projecten van Stadstuinen en dakterrassen:

Bekijk meer projecten van Stadstuinen

Frans Commandeur is lid van de Boerderijenstichting Noord-Holland (Vrienden van de stolp), De Bomenstichting, het Westfries Genootschap en van Landschap Noord-Holland