Stadstuin

De Stadstuin: Creatief in de kleine ruimte!

Een sfeervol tuinontwerp voor de kleine stadstuin

In een tuinontwerp voor een stadstuin of binnenplaats zorgen wij voor veel privacy, maar ook voor sfeer. Anderzijds is de ruimte vaak beperkt en daardoor is het moeilijk om alle gewenste onderdelen er in te verwerken. Wij zorgen voor zichtlijnen (hagen, plantvakken) en hoogtelijnen (pergola, slanke bomen) waardoor er een ruimtelijke werking ontstaat. Het resultaat is een stadstuin met zo veel mogelijk geborgenheid en bovendien een gezellig stukje natuur in de stad!

Voor een tuinarchitect is het belangrijk om te weten hoe de tuin wordt gebruikt, zoals: Relaxen, dineren, tuinieren, loungen, zonnen, spelen (kindvriendelijk). In ons beplantingsplan houden wij rekening met die wensen, maar ook met de groeiomstandigheden van elke plant. Welke functie de stadstuin, patio, dakterras of balkon ook heeft: De tuin moet het gehele jaar aantrekkelijk zijn!

Ik wil vrijblijvend meer informatie 

Voorbeelden van onze projecten van Stadstuinen en dakterrassen:

Bekijk meer projecten van Stadstuinen

Wintergroene planten en siergrassen geven het tuinontwerp structuur in de winter

Erfafscheidingen (schuttingen, gemetselde tuinmuur), een pergola of een leiboom, zorgen voor privacy in de kleine tuin. Lang bloeiende planten (voorjaar tot winter) zien er het gehele seizoen gezellig uit! In een patio, of binnenplaats is veel schaduw en weinig zonlicht. Toch zijn er geschikte schaduwplanten, die zorgen voor een natuurlijke, prettig bewoonbare, stadstuin!

Ontwerp maatwerk tuinkast

Door gebrek aan ruimte in de stadstuin is er vaak weinig bergruimte beschikbaar. Wij ontwerpen en bouwen een tuinkast, of berging, op maat waardoor het tuingereedschap, potten en tuinkussens netjes worden opgeborgen. Met een maatwerk tuinkast wordt de beschikbare ruimte optimaal benut!

Ik wil andere projecten zien

Een gezellig dakterras met privacy en beschutting tegen de wind

Een dakterras, of balkon heeft een maximale belasting! Lichtgewicht materialen, zoals kunststof plantenbakken en verstand van zaken, zorgen voor een veilig inrichting. Voldoende beschutting tegen de wind en het beschermen tegen inkijk maken het dakterras (of balkon) tevens leefbaar.

Een goed ontwerp met plantenbakken, een pergola of een tuinscherm zorgen voor privacy op het dakterras. Niet alle planten zijn windbestendig en geschikt om in ondiepe grond te groeien. Daarom is kennis van de geschikte beplanting bepalend voor een langdurig mooi resultaat!

Ik wil vrijblijvend meer informatie   of   Bekijk onze referenties voor bedrijven

Frans Commandeur is lid van de Boerderijenstichting Noord-Holland (Vrienden van de stolp), De Bomenstichting, het Westfries Genootschap en van Landschap Noord-Holland