Particulier

Voorbeeld: Particuliere tuin, in landelijke omgeving

Tuinontwerp landelijke particuliere tuin

Voor deze grote particuliere tuin maakten wij een nieuw tuinontwerp. De tuin ligt in een landelijke omgeving en had daarnaast veel oude tuingebouwen die niet meer nuttig waren. In overleg met de klant zijn die gesloopt, waardoor er meer ruimte voor een sfeervolle tuin ontstaat. Op onder-staande foto’s is het verschil tussen de nieuwe (ruimtelijke) en oude (volle) situatie goed te zien:

aanleg-tuintuinaanleg-oude-situatie

Ik wil vrijblijvend meer informatie of advies

Nieuw ontwerp met veel ruimte

Deze particuliere tuin van is nog veel ruimtelijker gemaakt dan was gedacht. Dat komt niet alleen door het slopen van de oude schuur, maar ook door creatieve aanpassingen in het tuinontwerp.

Wij hebben de bestrating in de oprit (rechts naast de oude schuur) verwijderd, waardoor het grasveld groter is geworden. Dit geeft een rustiger beeld en bovendien versterkt het de ruimtelijke werking in deze landelijke tuin.

Bekijk de nieuwe situatie met de meest recente foto’s op onze projectpagina bij het project: Landelijke tuin met tuinkamer.

ecoraster-onder-grasAanleg versterkte parkeerplaats op gazon ruime-landelijke-tuin

Ter plekke van de oude oprit is nu een gazon aangelegd. Het gras hebben we auto-proof gemaakt. Ter plaatse van de oprit is het verstevigd met Ecorasters, zodoende kan er met auto’s op het gazon geparkeerd worden.

Het eindresultaat van deze particuliere tuin

Tot grote tevredenheid van de bewoners is deze particuliere tuin veranderd in een sfeervolle landelijke tuin. Na de aanleg van dit particulier tuinontwerp ontvingen wij dan ook de volgende recensie van onze klant:

‘We zijn er heel, heel erg blij mee! Goed gedaan! Ik herinner me nog goed dat het begon om onze wensen aan je kenbaar te maken. Je luisterde goed naar ons en maakte vervolgens een plan. Het plan is vervolgens heel goed uitgevoerd met onder andere het resultaat van de overkapping, tuinkamer en schuur. Niet op de foto, maar ook heel, heel erg mooi gedaan is de aanleg van terrassen, bestrating, gras (ook speciaal aangelegd om de auto hierover te kunnen keren), beplanting siertuin, bomen, haag etc. Nogmaals: goed gedaan 👍 we zijn er super blij mee’ 😄

Van elke tuin kan iets moois gemaakt worden!

De mogelijkheden verschillen per tuin, maar ook de wensen van de bewoners zijn verschillend. Wij hebben veel ervaring met het maken van tuinontwerpen en creatieve ideeën om de wensen van de opdrachtgever te realiseren; tenslotte maken wij een tuinontwerp op maat, waar men ten volle van kan genieten!

Overzicht van onze projecten

tuinhuis-met-tuinkamerMaatwerk ontwerp tuingebouw tuinhuis-met-overkapping

Voor deze klant maakten wij tevens een mooie landelijke overkapping rechtsachter in de tuin. In een landelijke tuin is het vaak lastig om beschutting tegen de wind te creëren, maar deze overkapping voldoet aan die wens. Daarnaast hebben wij een multifunctioneel tuingebouw ontworpen, dat gedurende het gehele jaar gebruikt kan worden.

L-vorm geeft beschutting tegen wind

Het tuingebouw is gebouwd in een L-vorm met de opening op het zuidwesten, waardoor het een beschutte, zonnige plek is geworden!

Grote berging (garage), met tuinkamer (serre)

De grote berging vervangt de oude tuinschuur en kan tevens dienst doen als garage. Gedurende koude dagen geniet de klant in de achterliggende tuinkamer van de landelijke omgeving. Deze verwarmde ruimte (soort serre) hebben wij in de buitenhoek van het tuingebouw geplaatst, waardoor mooi uitzicht ontstaat over het weiland. De tuinkamer is aan de tuinzijde dus niet zichtbaar, maar verbindt de grote berging (garage) en de overkapping met elkaar. Het tuingebouw is geheel op maat door ons ontworpen en gebouwd!

Informatie maatwerk tuingebouwen 

Wij verzorgen niet alleen tuinaanleg in West-Friesland, maar komen ook elders in Noord-Holland, waaronder in de omgeving van Amsterdam, Alkmaar en Den-Helder.