Particulier

Tuinaanleg voorbeeld: Particuliere tuin, in landelijke omgeving

Landelijke particuliere tuin met veel oude gebouwen

Deze grote particuliere tuin ligt in een landelijke omgeving. Er stonden veel oude tuingebouwen die niet meer nuttig waren. Nadat we een nieuw tuinontwerp hadden gemaakt, zijn die in overleg met de klant gesloopt. Hierdoor is er meer ruimte beschikbaar gekomen voor een sfeervolle landelijke tuin. Op onderstaande foto’s is het verschil tussen de oude (volle) en de nieuwe (ruimtelijke) situatie goed te zien:

Oude situatie: Druk en vol

tuinaanleg-grote-tuin

Nieuwe situatie: Rust en ruimtelijk

 

 

Oude oprit is verwijderd en parkeren op het grasveld

ecoraster-onder-gras

Werkfoto: Aanleg versterkt auto-gazon

In het nieuwe tuinontwerp hebben wij deze particuliere tuin nog veel ruimtelijker gemaakt. Dat komt niet alleen door het slopen van de oude tuinschuur, maar ook door aanpassingen in het tuinontwerp. Door het verwijderen van de bestrating in de oprit (rechts naast de oude schuur) kon een groter grasveld gemaakt worden. Dit geeft een rustiger beeld en versterkt de ruimtelijke werking in deze landelijke tuin. Ter plekke van de oude oprit is nu een gazon aangelegd. Het grasveld hebben we ter plaatse verstevigd met Ecorasters, zodat er ook met auto’s op geparkeerd kan worden.

ruime-landelijke-tuin

Aanleg gereed, incl. nieuwe planten

Het resultaat van deze particuliere tuin

Tot grote tevredenheid van de bewoners is deze tuin veranderd in een sfeervolle landelijke tuin. Na de aanleg van deze particuliere tuin ontvingen wij dan ook de volgende reactie van onze klant:

‘We zijn er heel, heel erg blij mee! Goed gedaan! Ik herinner me nog goed dat het begon om onze wensen aan je kenbaar te maken. Je luisterde goed naar ons en maakte vervolgens een plan. Het plan is vervolgens heel goed uitgevoerd met onder andere het resultaat van de overkapping, tuinkamer en schuur. Niet op de foto, maar ook heel, heel erg mooi gedaan is de aanleg van terrassen, bestrating, gras (ook speciaal aangelegd om de auto hierover te kunnen keren), beplanting siertuin, bomen, haag etc. Nogmaals: goed gedaan 👍 we zijn er super blij mee’ 😄😄

Bekijk onze projecten of vraag vrijblijvend informatie aan!

Van elke particuliere tuin kan iets moois gemaakt worden!

De mogelijkheden verschillen per tuin, maar ook de wensen van de bewoners zijn verschillend. Vaak zijn er veel creatieve oplossingen denkbaar om de wensen van de bewoners te realiseren. Wij maken een tuinontwerp op maat, waar je ten volle van kunt genieten!

hoekvormig-tuinhuis-met-overkapping

L-vorm geeft beschutting tegen wind

Onze klant wilde een mooie landelijke overkapping rechtsachter in de tuin. Wij hebben een multifunctioneel tuingebouw ontworpen die voldoet aan alle wensen. In een landelijke tuin is het vaak lastig om beschutting tegen de wind te creëren. Door de L-vorm van dit tuingebouw is het een zeer beschutte plek geworden! De opening op het zuidwesten zorgt er voor dat de zon optimaal wordt ‘gevangen’ en de winddruk wordt weggenomen.

tuinkamer-in-tuingebouw

Tuinkamer met uitzicht

Tuingebouw met tuinkamer / serre

De grote berging vervangt de oude tuinschuur en kan ook dienst doen als garage. De overkapping is een gezellige sfeervolle plek geworden, om lekker te relaxen. Gedurende koude dagen kan de klant in de aangrenzende (verwarmde) tuinkamer genieten van de landelijke omgeving. Deze ruimte (soort serre) hebben wij in de buitenhoek van het tuingebouw geplaatst, zodat die uitkijkt over het weiland. De tuinkamer is aan de tuinzijde dus niet zichtbaar, maar verbindt de grote berging (garage) en de overkapping met elkaar. Het tuingebouw is geheel op maat ontworpen en gebouwd en daardoor multifunctioneel!

Geïnteresseerd? Bekijk onze tuingebouwen 

Wij verzorgen niet alleen tuinaanleg in West-Friesland, maar komen ook elders in Noord-Holland, waaronder in de omgeving van Amsterdam, Alkmaar en Den-Helder.