(Zorg)instellingen

Een thematuin bij een (zorg)instelling

Thematuin voor (zorg)instellingen in heel Noord-Holland

Een zorginstelling of kinderopvang vraagt om een andere invulling van het tuinontwerp dan bij een kantoorpand. Kinderen willen een spannende tuin, of een speeltuin. Mensen met een beperking kunnen geen gebruik maken van een standaard tuinontwerp. Voor kinderen en mensen met een handicap maken wij een creatieve thematuin, een gevoelstuin aangepast op hun wensen en mogelijkheden. Beleef de tuin: Kijken, voelen, horen, ruiken, spelen en beleven!

Tuinontwerp voor een ‘Beleeftuin’ bij monumentale zorgboerderij

Deze zorginstelling had een tuinontwerp nodig voor een specifieke doelgroep, waarbij het ‘prikkelen van de zintuigen’ een grote rol speelt. Wij maakten een thematuin voor jonge mensen met een lichamelijke- en/of verstandelijke beperking. Deze thematuin hebben wij (samen met de opdrachtgever) aangelegd bij een monumentale woonvoorziening, een verbouwde historische stolpboerderij in Noord-Holland.

Een ‘Beleeftuin’ voor kinderen met een verschillende handicap

Van dit tuinontwerp hebben wij een creatieve ‘Beleeftuin’ gemaakt, met veel verschillende onderdelen. Tuinaanleg compleet afgestemd op de gebruikers. Deze thematuin is een gevoelstuin, een geurtuin en een speeltuin met themaspelletjes, maar heeft ook zitelementen en sfeervolle hoekjes. Het voordeel van een thematuin is dat het tuinontwerp wordt aangepast op de mogelijkheden en de wensen van de bewoners. Bewoners die moeilijk ter been zijn en ook visueel gehandicapten kunnen daardoor genieten van de tuin!

Deze thematuin prikkelt de zintuigen!

Het tuinontwerp en de foto’s geven een beeld van deze thematuin. Meer foto’s staan bij het project zelf, elders op deze website. Het krantenartikel van dit project en een uitgebreide omschrijving van de onderdelen  van deze thematuin is te vinden in de nieuwsbrief: ‘Beleeftuin’ bij De Branderhoeve.

Voorbeeldfoto’s van de ‘Beleeftuin’ bij zorginstelling Branderhoeve:

Geïnteresseerd in andere projecten of referenties of vraag vrijblijvend informatie

Ons ontwerp voor een thematuin stemmen wij af op de gebruiker

Voor diverse (zorg)instellingen in Noord-Holland hebben wij thematuinen ontworpen en/of aangelegd. Een greep uit onze projecten:

Een gevoelstuin en een geurtuin voor meervoudig gehandicapten

Een speeltuin voor kinderopvang

Een ‘Beleeftuin’ met speelvoorzieningen bij een woonvoorziening voor gehandicapten

Een park met speelvoorzieningen en dierenverblijven bij een kinderboerderij

Een speeltuin bij een jeugdhulp-instelling

Een speeltuin voor kinderdagverblijf