(Zorg)instellingen

Een thematuin bij (zorg)instellingen

Thematuinen voor (zorg)instellingen in heel Noord-Holland

Wij ontwerpen een thematuin bij zorginstellingen, zoals kinderopvang, of gehandicaptenzorg. Dat is geen gewone bedrijfstuin, maar een tuin afgestemd op de gebruikers. Wij maken een creatief tuinontwerp voor een thematuin voor mensen met een handicap, daarnaast ook een tuin voor ouderen, of een spannende speeltuin voor kinderen. Voor mensen met grote beperkingen en visueel gehandicapten, maken we een gevoelstuin. Dat is een tuin die men kan beleven, zoals kijken, voelen, horen en ruiken!

Tuinontwerp voor een ‘Beleeftuin’ bij monumentale zorgboerderij

In dit voorbeeld hebben wij een tuin aangelegd bij een zorgboerderij. Deze zorginstelling heeft jonge bewoners met een lichamelijke- en/of verstandelijke beperking, ondergebracht in een verbouwde historische stolpboerderij in Noord-Holland. Voor deze specifieke doelgroep hebben wij (samen met de opdrachtgever) een thematuin aangelegd, namelijk een tuin waarbij het ‘prikkelen van de zintuigen’ een grote rol speelt.

Ik wil vrijblijvend meer informatie of advies

Voorbeeldfoto’s van de ‘Beleeftuin’ bij zorginstelling Branderhoeve:

Bekijk meer foto’s van dit project

Een ‘Beleeftuin’ voor kinderen met een verschillende handicap

In dit geval is het tuinontwerp afgestemd op bewoners met een visuele handicap. Deze creatieve ‘Beleeftuin’ is een gevoelstuin en een geurtuin, maar anderzijds ook een speeltuin. In het tuinontwerp zijn verschillende soorten themaspelletjes opgenomen en verder ook veel zitelementen en sfeervolle hoekjes. Bewoners die moeilijk ter been zijn, maar ook visueel gehandicapten, kunnen volop genieten in deze tuin!

Onze thematuin prikkelt de zintuigen!

Het tuinontwerp en de foto’s geven een beeld van deze thematuin. Meer foto’s staan bij het project zelf, elders op deze website. Het krantenartikel van dit project en tevens een uitgebreide omschrijving van de onderdelen van deze thematuin is te vinden in de nieuwsbrief: ‘Beleeftuin’ bij De Branderhoeve.

Bekijk onze referenties voor bedrijven

Een thematuin afgestemd op de gebruiker

Voor diverse (zorg)instellingen in Noord-Holland hebben wij thematuinen ontworpen en/of aangelegd. Een greep uit onze projecten:

Een gevoelstuin en een geurtuin voor meervoudig gehandicapten

Een speeltuin voor kinderopvang

Een ‘Beleeftuin’ met speelvoorzieningen bij een woonvoorziening voor gehandicapten

Een park met speelvoorzieningen en dierenverblijven bij een kinderboerderij

Een speeltuin bij een jeugdhulp-instelling

Een speeltuin voor kinderdagverblijf

Maatwerk tuingebouw

Verder ontwerpen en bouwen wij ook diverse soorten tuingebouwen zoals overkappingen, tuinkasten, fietsenberging, etc.

Overzicht van onze projecten

Frans Commandeur is lid van de Boerderijenstichting Noord-Holland (Vrienden van de stolp), De Bomenstichting, het Westfries Genootschap en van Landschap Noord-Holland