Landelijke tuin

De landelijke tuin: Behoudt het landelijk karakter!

Een stijlvol tuinontwerp voor de landelijke tuin

Het is de kunst om voor een (vaak grote) landelijke tuin een stijlvol tuinontwerp te maken. Daarvoor zoeken wij de balans tussen bewonen en de natuur. Ofwel een tuinontwerp waarbij het landelijke karakter behouden blijft, maar zonder storende objecten!

Voldoende beschutting maar toch een landelijk karakter

Een tuinontwerp met grote waterpartijen of stijlvol gazon versterken het landelijk karakter. Door het maken van een beschut terras wordt de landelijke tuin ook leefbaar. Anderzijds geven grote groepen beplanting, een loofgang, karakteristieke bomen en hagen beschutting en structuur. Met slimme hoogteverschillen betrekken wij de omliggende omgeving bij de landelijke tuin.

Ik wil vrijblijvend meer informatie

Voorbeelden van onze projecten voor een landelijke tuin:

Bekijk meer projecten van Landelijke tuinen

Een landelijke tuin bij een (oude) stolpboerderij

De sfeer van de oude boerentuin wordt bepaalt door de authentieke beplanting. Bijvoorbeeld bij een oude stolpboerderij maken wij met meidoornhagen en houtwallen een boerenerf. Daarbij mag een boomgaard met oude rassen hoogstam fruitbomen niet ontbreken! Echter een landelijke tuin bij een modern landhuis vraagt een andere aanpak. Kortom voor iedere situatie maken wij een stijlvol tuinontwerp.

Genieten van een tuingebouw in de landelijke- of boerentuin

In een landelijke tuin is meer ruimte voor het bouwen van een tuingebouw in de tuin. Daarmee kunnen wij gelijk rekening houden in ons tuinontwerp. Naast het ontwerpen van tuinen, ontwerpen wij ook maatwerk tuingebouwen. Een tuinhuis geheel op maat, zoals: veranda, overkapping, dierenverblijf, atelier, of gastenverblijf. Het bouwen van deze tuingebouwen voeren we in eigen beheer uit.

Zonder veel onderhoud genieten van een landelijke tuin

Natuurlijk brengt een grote landelijke tuin meer werk met zich mee. In de romantische cottagetuin moeten uitgebloeide bloemen regelmatig weggeknipt worden. De uitbundige bloemenborders zijn decoratief maar vragen veel onderhoud. Als tuinieren niet je hobby is, kunnen we in het tuinontwerp daar rekening mee houden!

Ik wil vrijblijvend meer informatie   of   Bekijk onze referenties voor bedrijven

Frans Commandeur is lid van de Boerderijenstichting Noord-Holland (Vrienden van de stolp), De Bomenstichting, het Westfries Genootschap en van Landschap Noord-Holland