Landelijke tuin

De landelijke tuin: Behoudt het landelijk karakter!

Een stijlvol tuinontwerp voor de landelijke tuin

Het is de kunst om voor een (vaak grote) landelijke tuin een stijlvol tuinontwerp te maken. Daarvoor zoeken wij de balans tussen bewonen en de natuur. Een tuinontwerp met voldoende beschutting, waar desondanks het landelijke karakter behouden blijft, zonder storende objecten!

Voldoende beschutting maar toch een landelijk karakter

In de eerste plaats behouden wij de natuur, maar zorgen eveneens voor een beschut terras. Daardoor wordt de tuin ook leefbaar. Een tuinontwerp met grote waterpartijen of stijlvol gazon versterken het landelijk karakter. Grote groepen beplanting, een loofgang, karakteristieke bomen en hagen geven beschutting en structuur. Daarnaast versterken wij het landelijke karakter met slimme hoogteverschillen. Zodoende betrekken wij de omliggende omgeving bij de tuin met als gevolg een natuurlijke tuin!

Ik wil vrijblijvend meer informatie

Voorbeelden van onze projecten voor een landelijke tuin:

Bekijk meer projecten van Landelijke tuinen

Een landelijke tuin bij een (oude) stolpboerderij

De sfeer van de oude boerentuin wordt bepaalt door de authentieke beplanting. Zoals meidoornhagen en houtwallen langs het boerenerf, waardoor de tuin één geheel wordt met de boerderij. Bij een oude stolpboerderij mag een boomgaard met oude rassen hoogstam fruitbomen niet ontbreken! Een landelijke tuin bij een modern landhuis vraagt daarentegen een andere aanpak. Kortom voor iedere situatie maken wij een stijlvol tuinontwerp.

Genieten van een tuingebouw in de landelijke- of boerentuin

In een landelijke tuin is meer ruimte voor het bouwen van een tuingebouw in de tuin. Daarmee kunnen wij gelijk rekening houden in ons tuinontwerp. Naast het ontwerpen van tuinen, ontwerpen wij ook maatwerk tuingebouwen. Een tuinhuis geheel op maat, zoals: veranda, overkapping, dierenverblijf, atelier, of gastenverblijf. Het bouwen van deze tuingebouwen voeren we in eigen beheer uit.

Zonder veel onderhoud genieten van een grote tuin

Natuurlijk brengt een grote tuin meer werk met zich mee. In de romantische cottagetuin moeten uitgebloeide bloemen regelmatig weggeknipt worden. De uitbundige bloemenborders zijn decoratief maar vragen veel onderhoud. Als tuinieren niet je hobby is, kunnen we in het tuinontwerp daar rekening mee houden!

Ik wil vrijblijvend meer informatie   of   Bekijk onze referenties voor bedrijven

Frans Commandeur is lid van de Boerderijenstichting Noord-Holland (Vrienden van de stolp), De Bomenstichting, het Westfries Genootschap en van Landschap Noord-Holland