Beplantingsplan

Voor een goed beplantingsplan is vakkennis nodig

Een goed beplantingsplan roept sfeer op in het tuinontwerp

Niet alleen een stijlvol tuinontwerp maar ook een goed beplantingsplan is van belang. Planten zorgen voor sfeer en maken de tuin leefbaar. Ons beplantingsplan past bij het stijlvol tuinontwerp en bestaat uit een lijst met namen en aantallen van de benodigde planten. Een beplantingsplan kan eventueel worden aangevuld met een plantschema.

Een uitgebalanceerd beplantingsplan bespaart kostenbeplantingsplan-snoeiblokken

Planten die gelijk op de juiste plek staan, scheelt niet alleen veel werk, maar is ook goedkoper! Telkens nieuwe planten kopen kost veel geld. Een kleine boompje blijft niet altijd klein! Dat geldt trouwens ook voor heesters en vaste planten. Het uiteindelijke gewenste resultaat (na ongeveer 4 jaar) is bepalend voor de plantkeuze.

Vraag vrijblijvend informatie aan

Voor de juiste plantcombinatie is veel plantenkennis nodig!

Hoe snel groeit die plant? Wat zijn de specifieke eisen (grondsoort, zon, schaduw, droogte, vocht)? Wat zijn de planteigenschappen (bloeitijd, bloemkleur, groeiwijze, bladvorm)? Een mooie border heeft een goede opbouw van beplanting qua planthoogte en plantcombinatie. Mooie plantcombinaties brengen de border in balans en zorgen voor rust in de tuin.

border-met-siergras

Herfstborder met siergrassen

Hoe maken wij een beplantingsplan?

Ook als we geen tuinontwerp hebben gemaakt is het mogelijk om een beplantingsplan te laten maken. Tijdens een vrijblijvend en oriënterend gesprek bespreken wij de mogelijkheden. Onze prijsopgave voor een beplantingsplan is inclusief toelichting. Nadat het beplantingsplan gereed is, maken wij een factuur voor de afgesproken kosten. Met dit plan kan je de planten bij ons, of elders kopen.

Offerte levering planten, of plantwerk of het ‘uitzetten’ van de planten

Na ontvangst van het beplantingsplan ben je vrij waar je de planten koopt, maar wij kunnen je veel zorg uit handen nemen! Door de planten bij ons te bestellen ben je verzekerd van de juiste plantsoort en een goede plantkwaliteit! Vraag vrijblijvend een prijsopgave voor één van de volgende mogelijkheden:

  • Alleen het leveren van de planten – Bijna alle planten zijn gedurende het gehele jaar te leveren, behalve sommige bomen en haagbeplanting.
  • Leveren met ‘uitzetten’ – Elke plant wordt door ons, met pot en al, op de juiste plek in de tuin geplaatst. Je gaat zelf planten (bespaart arbeidsloon), maar hoeft niet uit te zoeken waar.
  • Levering, inclusief plantwerk – Wij zorgen dat de planten door onze vakbekwaam hovenier (volgens beplantingsplan) in de grond worden gezet. Als het nodig is plaatsen wij boompalen, leidraden, of voegen wij extra bodemverbetering tijdens het plantwerk toe. In dat geval heb je er zelf helemaal géén werk aan, maar wél optimaal gemak!

Bekijk onze projecten

Na het plantwerk hebben de planten veel (bij droogte elke dag!) water nodig

Wij adviseren om het plantwerk alleen dan in de zomer uit te (laten) voeren als je de planten voldoende aandacht kunt geven. Sommige planten zijn echter alleen in het najaar of de winterperiode leverbaar.

Kwaliteit en garantie op alle winterharde planten

Onze planten zijn van zeer goede kwaliteit. Ze hebben goed ontwikkelde wortels om de plantschok te overleven. Daarom geven wij garantie op het ‘aanslaan’ van onze planten gedurende het eerste groeiseizoen. Wij leveren kosteloos* een nieuwe plant als de plant dood gaat. De belangrijkste voorwaarde is dat de plant voldoende water heeft gekregen en het gelijk aan ons wordt gemeld!

Prijsvergelijk met tuincentra, of andere leveranciers

Let op dat je de juiste cultivar (naam tussen haakjes) geleverd krijgt! Verder kan de prijs voor dezelfde plantsoort verschillen door:

  • Garantie en plantkwaliteit. De verzorging tijdens het opkweken is heel belangrijk, zoals hierboven is vermeld.
  • Een andere leeftijd van de plant (levermaat; hoogte, stamdikte of slechter vertakt). Volgroeide planten zijn soms behoorlijk duurder, maar geven wel gelijk meer structuur aan de tuin!
  • Een andere kweekvorm (lei-vorm, snoei-vorm, ent-hoogte, gelijke hoogte van de onderste vertakking). Opkweken van speciale vormen is arbeidsintensief.
  • Verschil in kweekwijze; Of de plant met pot, kluit, of kale wortel wordt geleverd, maakt prijsverschil.
  • Periode van het jaar. De plantprijzen zijn vaak afhankelijk van het seizoen en bij slechte beschikbaarheid ook duurder.

*Vraag naar onze garantievoorwaarden. Deze worden altijd bij de offerte meegeven, maar zijn natuurlijk ook op aanvraag leverbaar.

Vraag vrijblijvend informatie aan