https://www.franscommandeur.nl/wp-content/uploads/2018/01/zitkuil-met-jacuzzi_tn.jpg

Zitkuil met jacuzzi

Een oude betonnen bak, bedoeld als zwembad, hebben wij omgetoverd naar een comfortabele zitkuil met welness voorzieningen. Alles is maatwerk, ter plekke ingetimmerd en natuurlijk stevig gefundeerd!
jacuzzi in zitkuil maken

De bestaande oude betonnen bak

De betonnen bak lag al een aantal jaar ongebruikt in de tuin

Onze klant had een betonnen bak laten maken, die ca 1 m. diep in de tuin was verzonken. Door een ander bedrijf was er vroeger een dubbele jacuzzi in de bak geplaatst, waarvan 1 met jet-stream. Het bedrijf had de fundering voor de jacuzzi’s echter te licht uitgevoerd, waardoor het geheel was ingestort. Nadat ook een tweede bedrijf geen geschikte oplossing kon brengen bleef alleen nog een lelijke betonnen bak achter.

Wij hadden een creatieve oplossing met nieuwe wellness faciliteiten

Na een paar jaar kwam de klant met ons in contact en vroeg ons om een oplossing. In ons ontwerp hebben wij de betonnen bak omgetoverd tot een luxe, comfortabele zitkuil met relaxvoorzieningen. Hiervoor hoefde de bak niet te worden gesloopt, maar alleen worden aangepast. Voor de entree moet in het beton een opening in de wand worden gezaagd, maar na het afwerken is het beton niet meer zichtbaar!

De klant was enthousiast over ons plan

Wij kregen de opdracht om het ontwerp uit te voeren. Aan één kant werd een jacuzzi, verdiept in de betonnen bak, op een stevige fundering geplaatst. Wij hebben het geheel omtimmerd met onderhoudsvrije composiet planken. Het andere deel van de betonnen bak werd de loungeruimte, waar wij de banken hebben ingetimmerd. Alle betimmeringen zijn maatwerk en hebben een luxe afwerking!

Technische gegevens

De zitkuil heeft een afmeting van ca 7 x 4 meter. Voor het framewerk is gebruik gemaakt van Azobé. Dit is een bijzonder harde, zeer duurzame houtsoort. De wanden, trap en banken zijn ter plekke ingetimmerd met hoogwaardige kwaliteit composiet planken. Dus zeer onderhoudsvrij! De betonnen wanden zijn aan de buitenzijde afgewerkt met natuursteen-strips, soortgelijk als voor de woning is gebruikt. De wanden zijn aan de bovenzijde afgewerkt met natuursteen tegels Oriënt Black. Voor meer foto’s van dit project zie ook onze andere website: www.tuingebouwen.nl