https://www.franscommandeur.nl/wp-content/uploads/2019/04/kerstkaart-frans-commandeur-korenbloem-2017_tn-1200x621.jpg

Wij sluiten 2017 af met de korenbloem

Deze korenbloem hebben wij gefotografeerd in het buitenland. Andere mooie soorten zijn in Nederland als wildbloemmengsel, of als vaste plant verkrijgbaar.

Vroeger een veel voorkomende akkerplant

De korenbloem dankt zijn naam aan zijn traditionele groeiplaats

De Centaurea cyanus is de éénjarige inheemse korenbloem in Nederland. Vroeger stond deze plant veelvuldig op de akkers, tussen het graan. De korenbloem kan goed tegen droogte en heeft weinig ruimte nodig! Door verbetering van de landbouw, komt de plant in dit groeimilieu vrijwel niet meer voor. In bermen van onze landelijke wegen zijn de blauwe bloemen nog wel regelmatig aan te treffen.

Wildzaadmengsels met korenbloem

In de handel zijn diverse mooie wild-zaadmengsels verkrijgbaar in combinatie met andere akkerbloemen. Hebt u de zeldzame bolderik nog gekend? Of de gele ganzenbloem in de aardappelvelden? Bij de tuinaanleg zijn natuurlijk ook andere plantcombinaties mogelijk!

De korenbloem is ook als vaste plant verkrijgbaar

Korenbloemen zijn ook als vaste plant verkrijgbaar in de kleuren wit, roze en blauw, in diverse soorten. Centaurea montana is als vaste plant zeer geschikt voor het beplantingsplan van de tuin. Helaas wordt de plant na de bloei vaak lelijk door meeldauw. Wij combineren hem daarom graag met planten die na de bloeiperiode deze plant bedekken. Daarvoor is bijvoorbeeld ooievaarsbek zeer geschikt.

Geïnteresseerd in een tuinontwerp of een beplantingsplan?

Wil je een ontwerp, of beplantingsplan voor jouw tuin laten maken? Wij geven vrijblijvend informatie over de kosten en mogelijkheden!