https://www.franscommandeur.nl/wp-content/uploads/2019/04/hydrangea-limelight-4135_2-3.jpg

Voorkom verdroging van tuinplanten!

Wij hebben momenteel een ernstig neerslagtekort in Nederland. Daar komt bij dat de gevolgen van de droge zomer van vorig jaar nog steeds merkbaar zijn. Daarom waarschuwen wij u dat er een grote kans bestaat op verdroging van de planten in uw tuin! Ook in deze regio is er in 2019, tot nu toe, veel te weinig regen gevallen.

Geef de tuin nu al extra water!

Wij adviseren iedereen om de tuin (en ook de potten) nu al regelmatig extra water te geven.
Zeker bij jonge aanplant mag de tuingrond NOOIT uitdrogen! Ook de grond van de beplanting van een jaar geleden (en soms ouder) heeft nog steeds veel extra water nodig!

Hoeveel extra water hebben de planten nodig?

Dat is afhankelijk van de weersomstandigheden, het tuinontwerp en de ligging van de tuin. Verder verschilt de waterbehoefte per plantsoort. Belangrijk is dat de tuingrond niet uitdroogt, maar voldoende (niet alleen de bovenlaag) vochtig blijft! De meeste planten houden niet van te nat, maar in het voorjaar is te veel water bijna nooit aan de orde!

Het heeft af en toe voldoende geregend denkt u?

De meeste regen die dit jaar is gevallen is al opgenomen en verdampt door de plant, of verdampt onder invloed van zon en wind. Als de situatie niet verandert, en de tuinplanten geen extra water krijgen, is de kans groot dat zij zullen afsterven door te weinig vocht. Ook het opkomen van vaste planten wordt door de droogte bemoeilijkt of gaat niet gebeuren. Die planten worden vaak vergeten, omdat zij in een aantal gevallen nu nog niet zichtbaar zijn doordat zij onder de grond zitten.

Uitgedroogde planten zijn altijd van garantie uitgesloten!

Wij wijzen er nogmaals met nadruk op dat we GEEN garantie geven op planten die door verdroging dood zijn gegaan! Zie hiervoor ook onze algemene voorwaarden. Wij staan altijd achter onze plantkwaliteit, maar ze hebben wél voldoende water nodig!

Misschien heeft u al extra water gegeven?

Wij gaan er van uit dat u dit probleem zelf al onder de aandacht hebt, dus voelt u zich in dat geval niet aangesproken! Het is voor ons onmogelijk om iedereen persoonlijk te informeren. Daarom hebben wij zo veel mogelijk klanten van het afgelopen jaar dit bericht gestuurd. Dit bericht is bedoelt als wake-up-call, voor het geval u niet op de hoogte was van de kritieke situatie. Wij hopen dat u de situatie serieus neemt en dat u de planten, nu al veel extra water geeft.

Ga naar het contactformulier als hierover nog vragen zijn.

NB: Voor meer informatie over het fenomeen ‘droogte’ verwijzen wij u naar de website van het KNMI of de website van Rijkswaterstaat.