https://www.franscommandeur.nl/wp-content/uploads/2013/02/nieuwsbrief-droogte.jpg

Let op verdroging van planten!

Wij weten dat iedereen zich er wél van bewust is dat de planten extra water moeten krijgen. Helaas wordt dat in de praktijk nog vaak onderschat! Wij hebben al meerdere gevallen van verdroging van de planten vastgesteld!

Het is een hete, droge zomer!

Zoals u ook al in het nieuws hebt kunnen vernemen, hebben wij de afgelopen maanden te maken met: Zeer ernstige droogte!

Geef de planten vaak en veel water

Het beetje regen dat er valt, verdampt in de meeste gevallen voordat het de wortels van de plant heeft bereikt. Wij adviseren u daarom om de planten in de tuin zeer veel extra water te geven. Dat is noodzakelijk om er voor te zorgen dat de planten goed wortelen. Deze extra verzorging is noodzakelijk om ze (ook op de langere termijn!) in leven te houden. Dit is ook van toepassing op beplanting die vorige jaar is geplant!

Als u de afgelopen tijd veel extra water hebt gegeven, hoeft u zich natuurlijk niet aangesproken te voelen. Gelukkig zijn er veel klanten die er wél aan hebben gedacht om de planten veel water te geven.

Onze garantie op beplanting

Wij hebben een uitgebreide garantieregeling voor onze beplanting. De meeste klanten weten het wel, maar voor de goede orde melden wij het toch nog even:
Wij geven géén garantie op verdroging van planten! Van alle nieuwe aanplant mag de (tuin)grond nooit uitdrogen en moet er vaak (zeker gedurende het 1e groeiseizoen) extra water worden gegeven. Ook in de winter kunnen de planten (vooral de blad-houdende planten) tijdens droge periodes te lijden hebben door verdroging!
Heeft u verder nog vragen hierover, schroom dan niet en neem met ons contact op. Wij zullen die vragen graag beantwoorden.