https://www.franscommandeur.nl/wp-content/uploads/2018/09/dakplatanen-in-formatie_cr_tn-1200x900.jpg

Het is NU tijd om de tuin te bemesten!

Regelmatig bemesten is noodzakelijk voor een gezonde plant en een mooie tuin

Bemesting van de tuin en het gazon

Niet alleen de moestuin, maar ook de siertuin, de haag, de fruitbomen en het gazon, moeten in het voorjaar worden bemest.

Planten hebben voeding en energie nodig

De bemesting zorgt er voor dat de planten goed kunnen groeien en bloeien. Het verbetert de grondstructuur waardoor de ontwikkeling van het wortelgestel wordt verbeterd. Met als resultaat mooiere bladkleuren, een rijke bloei en (indien van toepassing) een goede fruitopbrengst!

Zonder aandacht verarmt de bodem

Na verloop van tijd bevat de bodem niet meer voldoende sporenelementen en voedingsstoffen, zoals: Stikstof (N), Fosfor (P), Kalium (K), Zwavel (S), Calcium (Ca) en Magnesium (Mg). Die tekorten kunnen worden aangevuld door een goede bemesting. Er zijn veel verschillende soorten specifieke meststoffen, maar ook universele producten in de handel die deze voedingstoffen bevatten. Het is van belang om bij tuinaanleg rekening te houden met de zuurgraad en de doorlaatbaarheid van de grond. Wij adviseren u graag vrijblijvend voor het onderhoud in uw tuin. Wij kunnen alle benodigde meststoffen leveren en/of het werk voor u uitvoeren.

Verbeteren groeiomstandigheden

Bij jonge aanplant zorgt het bemesten ook voor een (kosten)besparing op het tuinonderhoud. Een snelle en goede ontwikkeling van de beplanting voorkomt ongewenste onkruidgroei doordat de bodem sneller en beter bedekt raakt en vergt dus uiteindelijk minder tuinonderhoud!

Tijdens het toedienen van de bemesting moet de bodem voldoende vochtig zijn (en blijven) om de meststoffen goed op te kunnen nemen. Het bemesten mag nooit tijdens de felle (zomer)zon worden uitgevoerd om verbranding van de planten te voorkomen. Als u de tuin eerder al hebt bekalkt, zorg er dan voor dat er minimaal 2 weken tussen zit, voordat u de tuin bemest.

U kunt bij ons altijd terecht voor vrijblijvend advies voor uw eigen tuin.