https://www.franscommandeur.nl/wp-content/uploads/2018/05/fc-15-jaar_tn.jpg

Frans Commandeur Tuinontwerpen is 15!

Door onze creativiteit, maatwerk producten en een andere werkwijze dan onze ‘concullega’s’ mogen we veel mooie opdrachten uitvoeren. Zonder deze waardering van onze klanten hadden wij het niet gered en daarvoor willen wij jullie bedanken!

Wij vieren ons 15 jarig jubileum

Een kort verslag van het ontstaan van Frans Commandeur Tuinontwerpen

Na de opleiding voor vakbekwaam hovenier heeft Frans in loondienst bij verschillende hoveniersbedrijven alle facetten van het vak geleerd. Met name in de functie van bedrijfsleider op de afdeling groenprojecten bij Intratuin heeft hij gedurende vele jaren ruime ervaring opgedaan en daar veel creatieve ideeën aan overgehouden!
Om die creativiteit helemaal te ontplooien, besloot Frans in 2001 om zijn eigen bedrijf te starten. Een mooie periode brak aan, waar de onzekerheid over het slagen al snel omsloeg in vertrouwen vanwege de grote belangstelling voor zijn projecten. Na 6 jaar kon Frans het niet meer in zijn eentje aan en was het noodzakelijk om personeel aan te nemen om aan de grote vraag te voldoen. Meer informatie op wie-zijn-wij?

Kwaliteit door specialisatie

Behalve ons eigen personeel maken wij vaak gebruik van een vast team professionals die veel voor ons werken. Daardoor wordt elk onderdeel uitgevoerd door geroutineerde vakmensen. Ieder gespecialiseerde op zijn eigen vakgebied. Zo houden wij de kwaliteit van ons product hoog!

Tuingebouwen

We kregen niet alleen opdrachten voor het ontwerpen en aanleggen van tuinen en bedrijfstuinen. Na verloop van tijd kwam er steeds meer vraag naar exclusieve en maatwerk tuingebouwen. Omdat de standaard pakketten tuinhuizen niet meer voldeden aan de wensen van onze klanten zijn we die zelf (op maat) gaan ontwerpen. Niet alleen een fietsenberging, maar ook combinaties met overkapping, een garage, of een gastenverblijf; alles is mogelijk! Daar was zoveel vraag naar, dat we de afdeling Tuingebouwen hebben opgericht.
Onze tuingebouwen zijn bijzonder, omdat alles wat wij maken, tot in de puntjes helemaal maatwerk is! We hebben er al héél veel gebouwd, maar geen één tuingebouw is hetzelfde! Dit blijkt onze klanten erg aan te spreken, want ongeveer de helft van onze opdrachten bestaat uit een tuingebouw, of een combinatie daarvan met tuinaanleg.

Compleet concept

Dat is ook gelijk ons grote voordeel ten opzicht van andere bedrijven: Wij bieden een compleet concept aan! In het tuinontwerp wordt rekening gehouden met het ontwerp van het tuingebouw en omgekeerd. Wij zorgen er voor dat het tuingebouw past in zijn omgeving en bij de omliggende gebouwen (woonhuis, garage, ed). Onze kracht is dat wij op basis van de wensen van de klant er één geheel van maken!

Creatieve uitdaging

Zo ontstaat er evenwicht en sfeer en wordt de beschikbare ruimte optimaal benut. Natuurlijk houden we rekening met de eisen van de gemeente en het Waterschap t.a.v. de plaatselijke verordeningen en vergunningen. Veelal zoeken we met creatieve oplossingen de grenzen op van wat mag en kan er net iets meer worden gerealiseerd dan de klant vooraf had bedacht. Dat is onze creatieve uitdaging!

De toekomst

We hebben gelukkig weinig te lijden gehad van de recessie en na een kleine dip is er weer veel vraag naar ons product. Waar de toekomst ligt, dat weet natuurlijk niemand, maar wij hebben veel plezier in ons vak. We besteden veel aandacht aan nazorg, want als onze klant tevreden is, dan zijn wij dat ook! Meer weten?